Евро 2020 награден фонд УЕФА първенство

Дъблин и Билбао вече не са част от Евро 2020

Дъблин и Билбао загубиха мачовете, които трябваше да приемат от Евро 2020. Причината е, че двата града не могат да гарантират, че на стадионите ще бъде разрешено поне 25% от капацитета да бъде зает от зрители.

Република Ирландия няма въобще да приеме мачове, докато тези от Билбао бяха преместени в Севиля.

Дъблин трябваше да приеме четири мача – три в груповата фаза и един от елиминациите. Трите от груповата фаза бяха преместени в Санкт Петербург. Четвъртият беше даден на „Уембли“. Любопитно е, че в него може да играе Англия (ако спечели група D). „Уембли“ е домакин и на двата полуфинала, и на финала. Мачът за трофея е на 11 юли.

Евро 2020 трябваше да се проведе в 12 разлини града из целия континент миналото лято. Турнирът обаче беше отложен заради пандемията от коронавирус. След отпадането на Дъблин, градовете домакини остават 11: Амстердам, Баку, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим, Севиля и Санкт Петербург.

Мюнхен все пак остава домакин

„Алианц Арена“ също до последно беше под въпрос. Германия заяви, че не може да гарантина 25% заетост на местата по трибуните. Домът на Байерн има капацитет от 70 000 зрители. Властите в Германия обявиха, че са сигурни за посещаемост от минимум 14 500 зрители. УЕФА обаче реши, че това е достатъчно.

- реклама -