Дубай

Дубай строи Град на бъдещето

Дубай започва да строи Град на бъдещето с цена около 40 милиарда дирхама или 10 милиарда долара. Информацията е публикувана в The National и е цитирана от РИА „Новости“.

Гондоли като във Венеция, само че въздушни

Според компанията Dubai Holding, която е автор на проекта, градът ще постави нови международни стандарти в областта на градското планиране. Предвижда се да бъдат построени жилищни сгради за 35 000 души и 7 200 хотелски стаи.

Проектът предвижда създаването на модерна инфраструктура, включително комбинирана екологична транспортна система. В нея наред с другите превозни средства ще се движат специални въздушни гондоли.

Зелено, зелено…

Повече от половината от площта на Града на бъдещето ще бъде заделена за паркове и други обществени места. Според създателите, проектът има за цел не само да се подобри качеството на живот, но и да формира мисленето и бита на бъдещите поколения.

Дубай

Работата по проекта за Града на бъдещето е продължила повече от две години. В нея са участвали 19 различни обществени и частни организации, включително световноизвестни архитектурни и консултантски фирми.

Дубай под купол

В същото време в Дубай се проектира и най-големият Град под купол в света, която има за цел да превърне града в целогодишен курорт. С цел да се привлекат туристи през горещите летни месеци в Дубай ежегодно се провежда фестивал на отстъпките и специалните оферти в търговските центрове.

- реклама -