ДСБ

ДСБ-София: Всички опити за обединение на Реформаторите са неуспешни

Градското събрание на ДСБ – София констатира, че всички усилия на ДСБ за постигане на организационно единство на Реформаторския блок досега са неуспешни. Но за да отговорим на очакванията на избирателите и в изпълнение на споразумението за съвместно явяване на избори от един пълен цикъл, ще продължаваме да си сътрудничим, но не на всяка цена. Това се казва в резолюция, предложена от ръководството на Софийската градска организация на ДСБ.

Събранието предлага Националното ръководство и народните представители да продължат усилията за издигане на общ кандидат за президент на партиите от Реформаторския блок, който да обедини около себе си и други десни формации и граждански организации на базата на демократичните десни ценности, проевропейската и проатлантическата ориентация на България.

Като оценява политическата обстановка в страната на прага на президентските избори, Градското събрание на ДСБ – София потвърждава, че излизането на ДСБ от управлението на страната и оттеглянето на безусловната подкрепа към мнозинството в Народното събрание беше правилно и навременно.

Не получихме подкрепа от коалиционните ни партньори за най-важната кауза, която ни обедини в РБ и представлява основния ни ангажимент към обществото – реформата в съдебната система. Не разяснихме достатъчно този морален акт. Спекулациите по темата изискват да декларираме за пореден път, че ДСБ – София няма представители на политически длъжности в управлението на страната.

- реклама -