Цачева

ДСБ е извън Реформаторския блок, след като не преподписа споразумението

„Ние сме готови за избори, не че те са желателен резултат, но ние сме готови и ще ги спечелим“. Това каза председателят на ДБГ Меглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието, след като партиите от Реформаторския блок препотвърдиха споразумението помежду си. В него за пръв път не фигурира ДСБ.

По устава на блока дясната коалиция съществува до провеждането на пълен кръг избори. Това на практика означаваше, че без подновяване трайността й се изчерпваше след вота тази неделя.

Радан: Премиерът да подаде оставка и Цачева ще спечели

5032190По думите на Лукарски, ДБС също са били поканени за да преподпишат, но не са се отзовали. Здравният министър Петър Москов, който е от партията на Кънев ще е индивидуален член на РБ.

Минути по-късно на заседание на ДСБ Кънев обясни, че партията му не може да остане в блока, тъй като останалите партньори били подчинени на Борисов заради постовете си.
„РБ се изчерпа – изтече между пръстите на лидерите си. Тук разделителната линия не е Цачева, нито дори Борисов. Разделителната линия е отношението към властта. От РБ, вместо да са коректив, изпълняваха най-мокрите поръчки на премиера.“
 Кънев призова премиера ако иска да спечели президентските избори да си подаде оставката до неделя на обяд. „Тогава не само ДСБ, а много повече ще изберат по-малкото зло“ – смята лидера на тъмносините.
Какво още каза Кънев вижте във видеото:
https://www.youtube.com/watch?v=1P3ah8DTEvU&feature=youtu.be

Подкрепа за Цачева

Министърът на икономиката Божидар Лукарски, който е и лидер на СДС призова избирателите на синята партия да подкрепят на балотажа в неделя Цецка Цачева. Такъв апел отправи и Кунева към симпатизантите на ДБГ.

Кунева: „Призовавам всеки глас, който е бил за РБ, да отиде в подкрепа на г-жа Цачева. Моите усилия са в тази посока. Смятам, че Цецка Цачева може да привлече всички дясно мислещи хора и те да изразят своя свободен вот“

„Обединихме се, че трябва да направим пълна мобилизация на структурите ни, за да подкрепим десния кандидат“, каза Лукарски.

- реклама -