Другият прочит: ППДБ 7 пъти са провалили опити за съставяне на редовно правителство

Другият прочит: ППДБ 7 пъти са провалили опити за съставяне на редовно правителство.

От Фейсбук профила на Мария Крънчева

Точно пък Денков да обяснява как бил направил правителство след като ГЕРБ-СДС, които бяха първа политическа сила се отказаха от своя мандат, за да реализират втория на ППДБ и да го назначат за министър председател. Може да се каже, че по волята именно на ГЕРБ-СДС (и с помощта на Алексей Петров) беше реализирано правителство и заслугите, които си закача Денков на ревера много издишат.

Оценката след неговото управление е “Слаб 2” от избирателите и срина доверието в партията му с 53%.  Защо бутнали тяхното прекрасно управление? Не помни ли, че той сам подаде оставка и поиска да е външен министър, за да може да пътува? Ами да прочете и резултата от изборите. Билборд му издигнаха с въпрос… Избирателите не го предпочетоха, а управлението му по никакъв начин не отразяваше вота на гражданите. Това беше насилие на кресливо малцинство над мнозинството.

ГЕРБ-СДС не могат да съставят правителство 7 пъти. Така е. Никой не може да състави правителство самостоятелно, ако всеки отказва. И миналия път беше така и сега е също.

Другият прочит на събитията до тук е, че ППДБ 7 пъти са провалили опити за съставяне на редовно правителство, защото ту виждаха “дългата ръка на ДПС”, ту зад рамото на някой “надничал Борисов”.  Е сега никой не наднича…

Всички тези заучени опорки повтаряни до втръсване показват, че няма научени уроци. Отиваме на избори.

Иначе Женерал Атанасов се притеснил за Борисов.

Много мило..

- реклама -