Древни монети, визитки на Божков и шефове на фондацията му открити в кабинета на Папалезов

Монети от времето на Древен Рим и Древна Елада, визитки на шефове във фондация „Тракия“, както и на самия Васил Божков, флашки и тефтери със записки с описание на местности и хора са били открити в кабинета на Ангел Папалезов. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

Ето и цялата информация, публикувана на сайта на ПРБ:

Предмети с белези на движими културно-исторически ценности, записки и други веществени доказателства са открити и иззети в хода на извършените действия по разследването по образувано досъдебно производство на Специализираната прокуратура.

Предметите, предимно монети, са открити при претърсване на служебния кабинет на Ангел Папалезов, началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП).
Древни монети, визитки на Божков и шефове на фондацията му открити в кабинета на Папалезов

Част от монетите са били професионално увити и пакетирани с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите, например, е посочена цена 3400 евро.

В хода на следствените действия са открити и иззети още мобилни телефони, над 10 флашки, CD-та, тефтери и записки с описание на лица и местности, касаещи предмета на разследване по досъдебното производство за организирана престъпна група за държане и трафик на движими културни ценности и за изпиране на пари.

В кабинета на Папалезов са намерени множество визитки на ръководителя на фондация „Тракия“ и на нейни членове, както и на обвиняем по друго досъдебно производство на Специализирана прокуратура, касаещо длъжностни престъпления в Държавна комисия по хазарта (вероятно Божков – б.р.)

Иззетите монети и други вещи с белези на движими културни ценности не са били описани като веществени доказателства по преписки или досъдебни производства на ГДНП или на други звена на МВР.

Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода им. Според първоначалните данни монетите вероятно са от времето на Древен Рим и Древна Елада.

Папалезов е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група.

Екипът от наблюдаващи прокурори е сезирал за случая дирекция „Инспекторат“ при МВР, която е на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

- реклама -