Дрегерът на КАТ хвана десетки пияни джигити

Десетки пияни джигити хвана дрегерът на КАТ.
7837 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на закона. Извършен е контрол на 10480 водачи и пътници, съобщиха от МВР.

До момента са съставени 1800 фиша и 629 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. Както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 44 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. 26 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 – с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тест.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, други 9, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Арест за сина на Кеворк Кеворкян, спипаха го дрогиран и пиян

В края на юли стартира национална акция на КАТ за залавяне на шофьори, седнали зад волана под въздействието на алкохол. И/или наркотици. Тя беше стартирана след трагедията на столичния бул. Черни връх. При нея 35-годишния Георги Семерджиев, шофирайки с бясна скорост и под въздействието на наркотици, причини смъртта на две жени. Към момента Семерджиев е вече с четири обвинения, като четвъртото е за притежание на високорискова дрога. Тя е намерена в предната част на колата му.

- реклама -