кумета его характер

Дребните кучета с голямо его

Въпреки че повечето породи кучета са привързани, чаровни, общителни и мили,някои породи могат да бъдат сърдити и лаещи ако бъдат обезпокоени прекомерно, не са добре възпитани или не могат да канализират енергията си.

За това информира Hola, цитирано от БГНЕС.

Не говорим за опасни породи кучета, тъй като реакцията им се свежда до това да ви предупредят да ги оставите на мира. Трябва обаче да помним, че тези очарователни домашни любимци имат своя характер и особено когато става въпрос за малки породи, не забравяме, че не са живи играчки и могат да реагират доста плашещо.

Започваме с една от породите имаща репутация на най-голям алармаджия:

Чихухуа

Породата Чихуахуа, въпреки малкия си размер, е една от най-темпераментните. Те са много привързани към своите стопани, но това не е един от най-препоръчителните домашни любимци за деца, освен ако не е социализиран много от самото начало и не се третира като играчка. Всъщност експертите изтъкват, че характерът на чихуахуа не е много дефиниран: той може да бъде както очарователен компаньон, така и истински ръмжащ и голещ зъби звяр.

Померан

Това е друга от малките породи, които могат да бъдат много привързани и общителни или истински демони с непознати. Те са много привързани към семейството. Това е порода, предназначена да защитава и покаже абсолютна лоялност към стопаните си. Въпреки това, с непознати обикновено той е доста отчужден и лае страховито. Необходима е сериозна социализация още от самото начало.

Фокстериер

Темпераментът на фокстериера, като всеки добър териер, може да бъде силен и енергичен. Те са неуморни, безстрашни, смели, авантюристични и много игриви животни. Обичат игрите и трябва да бъдат много уморени, за да се избегнат проблеми с поведението. Фокстериер, който стои затворен, не е възпитан правилно и на когото липсват дълги изтощителни разходки и игри може да се превърне в шумна лаеща досада у дома.

Йоркшир териер

Другият екземпляр от рода териер също се характеризира със своя добър характер и любвеобилно отношение към стопаните си.Това е приветливо, привързано и много интелигентно и игриво куче. Но то е шумно лаещо животно, особено ако чува шум, тъй като иска да защити семейството си на всяка цена. Въпреки че е малко малък като размер йоркширския териер има нужда от много движение, адаптирано към размера и възможностите му.

Кокер

Това е една от най-енергичните, активни, игриви и характерни породи кучета. Кокера е нервно животно и ще трябват много упражнения, за да се избегне развитието на поведенчески проблеми. Ако прекарвате достатъчно време с него, това е една от най-подходящите породи за семейството.

Пекинез

Една от най-популярните породи кучета и се препоръчва за по-уседнали семейства и възрастни хора. Той е абсолютно лоялен към собствениците си, но е независим и проявява неприязън към непознати, така че вероятно ще избяга от ласки и гушкания, ако вкъщи дойдат деца, които той не смята за свои. Във всеки случай е чудесен домашен любимец , на чиято компания може да се наслаждавате.

Минишнауцер

Това е една от най-интелигентните, любящи и лоялни породи кучета. Всъщност те отдават на семейството тяло и душа и няма да се поколебаят да го защитят от всичко и от всички. Въпреки това, минишнауцерът може да бъде подозрителен към непознати, без да ръмжи и лае, просто остава резервиран. Зависи от това как е бил социализиран и дали е стимулиран интелектуално, тъй като тази порода се нуждае от постоянни предизвикателства.

Чау чау

Неподражаем със специфичната си козина, наподобяваща лъв и характерен син език тази китайска порода е отворена и весела със семейството си, но дистанцирана и дори агресивна към хора и кучета, които не познава. Това се дължи на неговия инстинкт на пазач, което означава, че стопаните му трябва да го дресират правилно, за да няма проблем с поведението..

Белгийска овчарка

Това е една от най-интелигентните породи кучета, които най-добре реагират на обучение, особено за спасяване, откриване на експлозиви или дори като терапевтично куче. Въпреки това, белгийската овчарка е нервно животно, енергично и с много темперамент, което може да доведе до това да развиване на определена агресивност, ако не е правилно обучавано.

Немска овчарка

Изключително интелигентни, верни и любящи кучета с много уравновесен характер, Всеки, който е притежавал немска овчарка знае, че това куче само дето не говори., Освен това са много темпераментни и със силен инстинкт за защита на стопанина, което може да го накара да покаже зъбите си, ако почувства, че семейството му е в опасност.

Хъски

Въпреки свирепия си вълчи поглед, сибирското хъски е любяща и лоялна порода кучета. Те обаче, също са доста независими и упорити и се нуждаят от желязно обучение още от малки, за да не бъдат вечно ръмжащи с други кучета или хора. Не е препоръчително да взимате хъски, ако това ще е първото куче в живота ви.

Джак Ръсел

Подобно на много ловни кучета, Джак Ръсел има страхотен темперамент. Това е изключително енергично животно, което се нуждае от много активност. Поради тази причина е порода, подходяща за хора, които се радват на дълги разходки и ежедневен джогинг , но да не забравят да вземат предпазни мерки, за да се избегне топлинен удар или друг подобен проблем. Ако обаче стопаните водят по-уседнал живот и не го извеждат достатъчно, за да изразходва неизчерпаемата си енергия е възможно кучето да се превърне в ръмжащ и лаещ досадник, нападайки всеки, който не е от близкото му обкръжение.

- реклама -