баскетбол

Драматична загуба ни свали от влака за Евробаскет 2017

Българският национален отбор по баскетбол допусна трета загуба в европейските квалификации. Селекцията на Любомир Минчев отстъпи на Украйна с 67:72 и шансовете да се класира за шампионата на Стария континент догодина стават илюзорни.

Подробностите за срещата

Срещата в „Арена Ботевград“ започна добре за баскетболистите ни. Александър Везенков и компания бяха по-организираният тим на терена, като и стрелбата от далечна дистанция беше на висота. В края обаче настъпи отпускане в нашите редици и националите ни имаха едва 2 т. преднина след края на първата част – 18:16.

Постепенно гостите взеха инициативата и дирижираха събитията на терена. Украинците не само съумяха да изравнят, но и на полувремето вече водеха със солидна преднина – 29:35. Лошото представяне на българите продължи и през третата четвърт. На моменти съперникът ни водеше с 14 т. В края на частта преднината на Украйна беше 11 т. – 44:55. Нашите се вдигнаха на финален щурм и успяха да съкратят изоставането си. Натискът им, въпреки много драматичните финални минути, обаче не успя да доведе до желания резултат и отстъпихме в мача.

- реклама -