Драма в кралското семейство: принц Хари пак е черната овца

За нова драма в кралското семейство на Великобритания съобщиха световните медии. Оттеглилият се от аристократичния живот принц Хари беше обвинен, че се отнася неуважително към кралица Елизабет Втора. Причината е решението му да не пристигне във Великобритания за религиозната церемония в памет на дядо си принц Филип, предаде АФП. Съпругът на Елизабет II почина миналата година.

Говорител на Хари съобщи вчера, че принцът ще пропусне церемонията в края на месеца, без да дава обяснения. Той обаче уточни, че Хари се надява да посети кралицата скоро.

Принцът и съпругата му Меган решиха през 2019 г. да се оттеглят от обществените си задължения и живеят в Калифорния.

Анджела Ливайн, авторка на книга за внука на Елизабет Втора, написа във в. „Сън“ подзаглавие „Хари се отнася пренебрежително към Филип“. С отсъствието си той показва такова отношение към кралицата.

Оттеглянето на Хари и Меган от обществени задължения автоматично ги лиши от полицейската охрана. Дотогава те я имаха във Великобритания за сметка на данъкоплатците. Хари предложи да поеме разходите и обжалва получения отказ от министъра на вътрешните работи.

Хари „греши по всички линии, ако идва за събитие на кралското семейство, ще има полицейска защита“, отбелязва Ливайн.

Церемонията в памет на принц Филип, починал миналия април на 99 години, ще е на 29 март. Кралица Елизабет Втора би трябвало да присъства. Но от няколко месеца здравето й е крехко, а преди няколко седмици боледува и от COVID-19. В петък тя отмени поредния си обществен ангажимент. Това беше религиозна служба за Общността на нациите в Уестминстърското абатство в понеделник другата седмица.

Източник: Стандарт

- реклама -