Драма на „Хемус“: Обезвредиха водач, барикадирал се с оръжие в колата си

Шуменските полицаи обезвредиха опасен шофьор с оръжие, който лъкатушил по магистралата, съобщават от МВР.

Малко след 07:00 часа в дежурната част на областната дирекция е приет сигнал от водачи по АМ „Хемус“ за шофьор на „БМВ“, който криволичи по пътя. Към мястото незабавно е бил изпратен полицейски екип.

Там униформените установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в ръка. Мястото било обезопасено.

Пристигнал екип на сектор „Специални тактически действия“ към областната дирекция в Шумен. Мъжът в автомобила не изпълнил полицейското разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети били незабавни действия. Оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила, съобщи Радио „Шумен“.

Установена е самоличността му – 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието е газов пистолет, но не е регистрирано по определения ред. Автомобилът бил с прекратена регистрация, след като му бил съставен акт за дрифт в началото на септември в Търговище. Имал и друг акт за същото нарушение, които обжалва.

Нарушителят има издадени 22 фиша за превишена скорост. Всички са платени, без два. Правоспособен водач е от година и половина.

За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Източник: БНР

- реклама -