Юлиан Дракслер, Германия
Снимка: twitter.com/dfb_team

Юлиан Дракслер също напусна лагера на Германия

Юлиан Дракслер стана осмият национал, който напусна лагера на Германия. За разлика от вчерашните петима обаче причината при него не е коронавирус. Халфът на ПСЖ е получил травма късно снощи.

Вчера се разбра, че Никлас Зюле е дал полoжителна проба за коронавирус. Четирима негови съотборници пък са под карантина макар и с отрицателни тестове. Освен това Флориан Вирц и Нико Шлотербек също са контузени.

Според селекционера Ханзи Флик Юлиан Дракслер има „мускулни проблеми вдясно“. „Не знам колко дълго ще отсъства. Знам, че едва ли ще играе в идните две седмици. Жалко е и наистина съжалявам за него. Включи се отлично в тренировките. Имахме хубави планове за него“, добави Флик.

Дракслер получи своята първа повиквателна за националния тим от близо година насам. „Разбира се, че си представяхме нещата съвсем различно. Честно казано – щастлив съм, че се класираме за световното първенство през миналия месец“, добави Флик. Германия има два мача до края на квалификациите – срещу Лихтенщайн и срещу Армения.

- реклама -