Драган Шолак

Драган Шолак: Преговорите за придобиване на Левски завършиха неуспешно

Основателят и председател на Надзорния съвет на United Group и водещ инвеститор в Sport Republic – Драган Шолак, излезе с официална позиция, в която заявява, че преговорите за придобиването на Левски са завършили неуспешно, въпреки положените сериозни усилия.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България. За съжаление не постихнахме успех.

Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес.“

Драган Шолак

Основател и председател на Надзорния съвет на United Group

- реклама -