Хамид Хамид
Снимка: БГНЕС

ДПС за обвиненията на Радев: Тъжно е, че излизат от устата на държавния глава

Не водим преговори за подкрепа на Борисов за „Дондуков“ 2, категоричен е Хамид Хамид

„Тезата, че водим преговори за подкрепа на евентуална кандидатура на Бойко Борисов за президент през есента, звучи наистина шеговито. Но истината е, че всъщност е тъжно, когато тя излиза от устата на държавния глава“. Така зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид коментира изявлението на президента пред Lupa.bg.

„Разбира се, че не водим преговори. Още през есента поискахме оставката на премиера. А декларацията ни от Националната конференция е ясна – тя даде негативна оценка за цялото управление на ГЕРБ“, подчерта депутатът.

Хамид не скри, че е изненадан от думите на държавния глава, но предупреди, че от тази междуинституционална война се губят всички пътища към възстановяването на нормалния диалог.

„Вече дълго време призоваваме за разум и смятаме, че институциите трябва да работят заедно, а не да водят война помежду си. А тя се изостри до степен, че вече не сме оптимисти дали може да има разум в една посока, в името на гражданите, в името на страната“, коментира депутатът.

Той е на мнение, че в тази трудна ситуация всяко подобно изказване, като това на Радев, само нажежава обстановката и не помага с нищо за измъкването на страната от кризата – здравна, икономическа и политическа.

„Народната поговорка „7 пъти премери, един път режи“, днес става отново изключително актуална“, каза още Хамид и не отговори на въпроса какво е възможно да е провокирало точно днес президента да намеси ДПС в говоренето си.

Очаква се и официално становище на Движението на заседание идната седмица.

„Призоваваме за мисъл, мъдрост и действия в името на гражданите, а не в името на реализирането на собствени политически амбиции“, предупреди Хамид.

 

- реклама -