ДПС

ДПС: Текат задкулисни договорки за нов кабинет в рамките този парламент

ДПС твърдят, че управляващите сили заедно с ГЕРБ водят задкулисни договорки за съставяне на ново правителство в рамките на 43-тото Народно събрание.

Карадайъ: Да водим открит диалог

„Призоваваме отговорните политически партии на честен и открит диалог. С консенсус да определим датата на предсрочните парламентарни избори”, подчерта лидера на движението Мустафа Карадайъ. „За такъв консенсус призоваваме от първия ден след президентските избори”, допълни още той.

Карадайъ обвини президента, че иска да става еврокомисар

Лидерът на ДПС обвини Росен Плевнелиев употребява президентската институция и разчита служебния кабинет, който ще назначи да го номинира за еврокомисар. Той подчерта, че нищо не налага сегашният президент да връчва мандати, още повече да съставя служебен кабинет за 20 работни дни.

5172826

„КСНС беше употребен от президента Плевнелиев за негови собствени цели. На лице е опит за подмяна на волята на народа, защото минаха честни президентски избори и има избран президент с огромна подкрепа и доверие. Народът иска промяна, показа го с вота си на изборите по категоричен начин. Това НС е изчерпано. Предстоят предсрочни парламентарни избори и нова изпълнителна власт с нужното обществено доверие”

Карадйъ подчерта, че кабинетът в оставка може да продължи да изпълнява функциите си до назначаване на новоизбрания президент, а не „да продължава моделът на управление от последните 2 години – услуга за услуга и да обслужва задкулисието на тази порочна власт”.

- реклама -