ДПС свали доверието от Рамадан Аталай, иска му оставката

Структурата на ДПС в Пловдив-област свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, неизменен водач на листата на региона в последните няколко вота. Причината са слабите изборни резултати. На 9 юни ДПС получи в 17 МИР- 6427 гласа. А на вота на 2 април 2023 г. за партията гласуваха 7811 души. Той е бил 13 пъти депутат в парламента, а стартът му е от 38-ото НС.

Филиз Хюсменова подава оставка от групата на ДПС

„Не става дума само за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните 5 вота и тенденцията е низходяща“. Това обясни лидерът на ДПС за Пловдивска област Юксел Расим, цитиран от „24 часа“.

Членовете на движението искат Рамадан Аталай да напусне и парламента. „Това обаче може да стане само по негово желание, ние не можем да го принудим“, уточни Расим.

Зам.председател на ДПС изключена от групата на движението в НС

Предложението да свалянето на доверието ще бъде внесено и в националното ръководство на ДПС.

Това е поредна рокада в ДПС, след като преди дни Филиз Хюсменова подаде оставка като депутат от Варна именно заради слаби изборни резултати. Вчера пък зам.-председателят на ДПС Айсел Руфад бе изключена от групата на ДПС в Народното събрание. Тя бе един от новоизбраните заместник-председатели на партията след националната конференция през февруари.

- реклама -