ДПС

ДПС се регистрира в ЦИК за президентските избори

Все още не е ясно дали ДПС ще се яви на президентските избори тази есен със собствена кандидатура. Въпреки това, движението подаде тази сутрин в ЦИК своите документи за регистрация във вота.

Изчакват до последно

Стратегията на ДПС ще бъде да наблюдават какви действията и кандидатите на останалите политически сили, стана ясно от думите на председателя Мустафа Карадайъ.

5076834Карадайъ: „ Всички опции пред ДПС са отворени – да имаме кандидат, различни варианти на кандидати, включително и да нямаме”

Във връзка със заявеното от лидера на ДОСТ Лютви Местан, че би подкрепил Бойко Борисов, ако се кандидатира за президент, Карадайъ заяви: „Не ме интересуват лакардиите, на когото и да е”.

Карадайъ отказа да каже, какви са възможностите кандидатурата на ДПС да бъде почетния председател на движението Ахмед Доган.

„Ние от ДПС очертахме нужния профил на бъдещия президент на страната. В тази връзка, миналата седмица на наше мероприятие, като очертахме евентуален профил на кандидат-президента на ДПС, медиите разпознаха различни хора, включително г-н Ахмед Доган”

Крайният срок за регистрация на кандидати в ЦИК е 4 октомври.

- реклама -