ДПС с курс към предсрочен вот: Да не позволяваме на минувачи да ни сочат вратата

Да не позволяваме на минувачи да ни сочат вратата. Този призив отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в реч в село Караманци. Там движението отбеляза 38 години от майските събития през 1984 г.

В словото си Карадайъ зададе курс към предсрочни избори.

Байрама мина, да се готвим за предсрочни избори обединени, заяви в с. Караманци, община Минерални бани, Карадайъ.

Да се готвим за избори и да не позволяване на минувачи да ни сочат вратата на нас, за да запазим демокрацията в нашата родина, заяви още Мустафа Карадайъ. Сегашните управляващи, част от които са министри от година, тръгнаха с нарушаване на Конституцията и законите на страната, и така продължават. Вместо  да решават проблеми, те създават кризи. При комшията има война, а това води да нови кризи – инфлация, несигурност, каза още Карадайъ.

По Великден в Турция лидерът на ДПС призова българските граждани там да се готвят за избори след 2 май. Днес председателят на движението потвърди това.

На 10 май 1984 г. в с. Караманци се състоя масов бунт срещу насилствената смяна на имената. Това е един от първите случаи на съпротива не само срещу т.нар. „възродителен процес”, но и срещу цялата тоталитарна власт, припомни Мюмюн Искендер, кмет на Минерални бани.

Източник: Стандарт
- реклама -