Мустафа Карадайъ ДПС листа евроизбори
Снимка: Канал3

ДПС представи кандидатите си за Европейския парламент – Снимки

Нашата листа гарантира победа.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при представянето на листата на партията за предстоящите европейски избори.

„Ние залагаме на младите“ – това е слоганът, с който движението влиза в предизборната надпревара. „Винаги в ДПС младежите са имали глас. Младежкото е вградено в темелите на ДПС. Този модел тръгва от нашия почетен председател Ахмед Доган“, каза още Карадайъ.

Водач на листата ще бъде лидерът на движението Мустафа Карадайъ, а второто място в нея ще заеме депутатът Делян Пеевски, който не присъства на представянето ѝ. Трети е сегашният евродепутат Илхан Кючюк, който е и председател на младежкото ДПС. От партията издигат за евродепутати и двама бивши министри от кабинета „Орешарски“ – на екологията Станислав Анастасов и на финансите Петър Чобанов.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи листата като „най-младата, най-добрата и най-печелившата“ и подчерта, че кандидатите в нея могат да реформират ЕС. „Те са това, което националистите и популистите никога не могат да бъдат. Те са и експерти, и дипломати, и политици, и основни носители на европейските ценности“, смята той.

Сред гостите на представянето бе и незрящият певец Орхан Мурад, който получи специален подарък – устройство за изкуствено зрение, което мигновено разчита на глас текст от всякакви повърхности и разпознава и лица.

Ето я и цялата листа на ДПС:

1. Мустафа Карадайъ

2. Делян Пеевски

3. Илхан Кючюк

4. Искра Михайлова

5. Атидже Илиева- Вели

6. Севим Мусак

7. Станислав Анастасов

8. Сюлейман Сюлейман

9. Антоанета Асенова

10. Гюлфие Парушева

11. Петър Чобанов

12. Сюзан Мехмедова

13. Синан Пехливанов

14. Танер Кабилов

15. Сунай Якуб

16. Ертен Анисова

17. Цветан Енчев

- реклама -