ДПС: Правителството е некадърно, готвим се за предсрочни избори

Правителството е некадърно. Тази теза изрази пред NOVA зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, като посочи, че движението се готви за предсрочни избори.

„ДПС се готви за предсрочни избори. Мисля, че те вече закъсняват. Това правителство е най-слабото, най-неподготвеното и най-некадърното след комунизма, което

вместо да решава проблемите на държавата,

се занимава с тортите на съпругата на премиера. И утре правителството да подаде оставка, ще бъде късно”, каза той.

От ДПС не са обсъждали темата за вот на недоверие. „Всяко действие на правителството обаче е вот на недоверие. Виждате и неадекватното поведение на премиера по време на срещата с превозвачите”, поясни той.

Ако някоя друга партия внесе вот на недоверие,

ДПС обаче като опозиция, биха го подкрепили.

Хамид Хамид смята, че усилията на правителството да поиска България да бъде изключена от ембаргото, което готви ЕС върху вноса на руски петрол, не са достатъчни.

„Ембаргото означава да останем без петрол, без горива. Ще останем най-вероятно без обществен транспорт следващите седмици. Ако има държава в ЕС, която е най-зависима от руския петрол, това е България. Няма как да не отбележа с голямо разочарование пълния провал на правителството. Ако около Чехия, Словакия и Унгария има достатъчно петролни рафинерии, които не са собственост на руската федерация, при нас единствената е „Лукойл Нефтохим””. Това заяви още Хамид.

„Имаше едно филмче от детските ми години за Макс и Мориц.Кирил Петков и Асен Василев са като тях”, каза иронично Хамид.

На въпрос защо ДПС са подкрепили Любомир Каримански за управител на БНЛ, Хамид заяви следното:

„Подкрепихме го, защото беше единствена кандидатура. Знаете, аз и от трибуната имах колебания дали да подкрепя г-н Гюров или г-н Каримански, който се представи добре на изслушванията. БНБ трябва да има управител”.

Кирил Петков говорил на превозвачите за тортите на Линда

- реклама -