ДПС ОП Карадайъ веселинов Шопов Касабов Симеонов

ДПС поиска оставката на правителството заради Валери Симеонов, Патриотите с гневна реакция в отговор

„Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред“.

Това заяви депутатът от ОП Валентин Касабов.

„Вчера чухме изявлението на турския депутат Данчо Ментата (Йордан Цонев – бел.ред.). Като чуя името Мента, разбирате за какво става ясно. Следващият говори малко български, както се казва трудно говори и трудно разбира български. Той има претенциите да бъде нещо като българин. В същото време се страхува от национализма, защото национализъм означава родолюбие“, каза Касабов.

„Ние сме истинските, от това се страхуват. Най-вече се страхуват от Валери Симеонов. ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (бел. ред. вид хлебарка), които щъкат нагоре надолу много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме“, каза още Касабов.

От своя страна Искрен Веселинов от ОП подчерта, че заплахата за развитието на България не била вицепремиерът Валери Симеонов и правителството, а връщане на ДПС на власт. Той заяви, че ДПС се е превърнала в метафора за всякакъв род извращения, назначаване на роднини, партизиране на администрации. „Партията, която е авторка на кръговете от фирми. ДПС е партията, която е овладяла медийния пазар. Всичко това за нас е отново поредният нагъл акт на политическото лицемерие“, допълни Веселинов.

Няма да падне Валери Симеонов, пък заяви депутатът от ОП Павел Шопов. Според него изявлението на ДПС е атака срещу целия кабинет. Удря се тук, удря се там. Различните елементи на коалицията се удрят и където се поддаде. Правят се опити за скандали и дестабилизация на определени лица“, допълни Павел Шопов.

Валери Симеонов въведе нов начин на изразяване – директния, констатира от своя страна Борис Ячев от патриотите. Симеонов се изразявал без витиевати фрази, без двусмислие и открито. „Това във всички случаи не се харесва всеки път. Журналистите, а и обществото трудно приемат подобен начин на изразяване от един български политик. Те бяха свикнали досега езикът на политиката да бъде византийски език, така нареченото плетения словес“, заяви Ячев.

„Лично съм удовлетворен, че атаката срещу Валери Симеонов и „Обединени патриоти“ идва именно от ДПС. Това принизява тази атака. Става ясно, че в дъното на тази атака се цели не оклеветяване на политиката, а дестабилизация на правителството“, каза Ячев.

- реклама -