ДПС подкрепя Пламен Орешарски за президент на България – ВИДЕО

ДПС подкрепя кандидатът за президент Пламен Орешарски. Това съобщи лидера на движението Мустафа Крадайъ след заседание на Централния съвет на партията. Решението е взето единодушно без нито един глас против.

Търсели надпартийна фигура

„Орешарски покрива изцяло профила, който ние сме очертали. Другите кандидати са партийни“, посочи Крадайъ. И напомни, че на два пъти движението е очертавало своята визия за президентската фигура.

Карадайъ: „Бъдещият президент трябва да е надпартиен, да осъзнава своята мисия, да бъде убеден демократ, убеден евроатлантик, да работи за утвърждаване на правовата държава, да е чувствителен към правата на човека, да е президент на всички български граждани, да работи за международния авторитет на страната ни и да отстоява интересите ни като страна – членка на ЕС и НАТО.“

ДПС споделиха още, че за дават висока и положителна оценка за правителството на Пламен Орешарски, което нарекоха експертен политически кабинет.

За краткия мандат на предишното управление, от движението обвиниха „организираните от задкулисието протести и сложното Народното събрание“.

Още подробности гледайте във видеото:

„Поведението на ГЕРБ в предишното НС – това, което правиха за тях днес не е нормално и не е позволено. Нещо повече прекратяват заседания с предтекста, че някой им иска оставката. Вече разбираме, че първите 7 години на ГЕРБ са минали и те осъзнават и ролята и отговорността на опозицията и нуждата от опозиция“

5121772

ДПС никога няма собствен кандидат

Бившият премиер Пламен Орешарски бе издигнат за кандидат за президент в последния момент от инициативен комитет. За негов вицепрезидент бе издигнат Данаил Папазов – министър на транспорта в кабинета „Орешарски“.

До сега в своята история движението никога не е издигало собствен кандидат за „Дондуков“2. Но винаги се регистрира в ЦИК за да може да агитира в полза на някой.

По-рано днес Лютви Местан, който се отцепи от ДПС и създаде собствена партия –  ДОСТ обяви подкрепа за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

Защо е толкова ключова подкрепата на ДПС?

Социолози и политолози са категорични, че в годините ДПС е доказала силата на своя електорат на избори и възможността с техните гласове да бъде наклонявана везната в полза на един или друг кандидат.

glasove-6

 

- реклама -