ДПС

ДПС подкрепи Корнелия Нинова, демокрацията била в криза

Нашата оценка за това, което се случва през последните няколко месеца в страната е следната – ние досега предупреждавахме, че демокрацията в страната е в опасност, а днес можем да кажем, че демокрацията е в криза. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар за днешното отстраняване на Корнелия Нинова от пленарната зала.

България е парламентарна република, а всеобщо е усещането за премиерска република

„Проблемът, който открояваме и сме говорили няколко пъти, че дадохме ясна оценка за двойния стандарт и аршин на ГЕРБ по конкретни теми и поводи, включително и за морала. Днес основният проблем, който се очерта в пленарната зала, е свързан с двойния аршин и стандарт на ГЕРБ и двойният стандарт и аршин на Главчев“, убеден е председателят на ДПС.

Според Карадайъ през последните няколко месеца има усещането, че институцията председател на Народното събрание липсва в парламентарната ни република.

„Г-н Главчев днес се опита да го потвърди. Г-жа Нинова и Данаил Кирилов цитираха едни и същи медийни публикации, но имаше различно отношение и поведение към тях. Отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия също има своя знак в тези процеси“, заяви още председателят на ДПС.

- реклама -