ДПС, Мустафа Карадайъ, Радев, консултации

ДПС: От историческа важност е съставянето на правителство, но по-важно е каква програма ще се изпълнява

Обнадежден съм от това, което виждам днес от консултациите до момента с другите партии – че начинът за търсене на решение за съставяне на кабинет е друг.

Формулата днес не е търсене на коалиция, а обединение около ясни цели, приоритети приоритети и механизми, с които да бъде реализирано едно управление. А не около персоналния състав на кабинета.

Това заяви президентът Румен Радев по време на поредната, четвърта консултация днес – с ДПС.

Предизвикателствата днес са ясни и те поставят отговорна задача пред парламента – да излъчи правителство.

Освен това предстои решаването на важни въпроси като приемането на плана за възстановяване, който не е за усвояване на средства, а за реформи, чрез които да се постигне модернизация на страната и ускорен икономически растеж, напомни Радев. И попита доколко този план корелира с програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие на страната.

Не сме спирали да призоваваме за възстановяване на нормалността в политиката, а това минава през диалога, отговори Мустафа Карадайъ. И обясни, че в противовес на политиката на диалог е тази на омразата и противопоставянето.

Най-важното днес е, че има основа за диалог. Защото ако продължава политиката на противопоставяне, разделение и омраза, провалът е гарантиран, предупреди лидерът на ДПС.

От историческа важност в момента е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение. Но по-важното е каква програма ще се изпълнява, каза той.

И напомни, че още 2017 г. от движението са настоявали за съставянето на програма с ясни приоритети, около изпълнението на която да се намери широка подкрепа в парламента. А на КСНС при държавния глава са настоявали за определяне на националните приоритети на страната.

Днес има добра основа това да се случи. Ние, от ДПС, неведнъж сме заявявали, че сме гарант за стабилността, сигурността и демокрацията в нашата страна, каза Карадайъ. И били за диалог, национални приоритети и програма за ускорено икономическо развитие на страната.

За нас винаги на първо място е било ясни приоритети и програма, и след това персоналният състав, заяви Карадайъ.

- реклама -