дпс

ДПС: Няма да преговаряме с ГЕРБ, избирателите ни искат промяна

Г-н Борисов беше ясен – той не желае подкрепата на гласоподавателите и симпатизантите на ДПС, ние няма да влезем в преговори с него за втория тур, обяви на традиционната пресконференция след изборите лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Нашите избиратели смятат, че имаме нужда от промяна, че не е добре да има концентрация на всичките институции в една партия и в една персона. Ние още през месец май заявихме, че политическото време изисква президентската институция да е надпартийна и да не се партизира.“

Орешарски не се появи на пресконференцията на ДПС

5150611

Въпреки, че бе подкрепен от движението, кандидат – президента Пламен Орешарски не се включи в пресконференцията на ДПС тази вечер. Карадайъ обясни, че са в постоянен контакт с него, но той предпочита да коментира официалните изборни резултати, а не социологическите прогнози.

Има отстъпление от европейските демократични ценности

В това е убеден лидера на ДПС. Като доказателство за това Карадайъ посочи промяната в Изборния кодекс по време на кампанията, с което броя на избирателните секции в Турция бе ограничен.

„Българските граждани очакват една независима президентска институция, която може да бъде партньор на другите власти и да бъде коректив на другите институции, когато е необходимо. Ясната заявка за промяна ние го разчитаме, че в България последните две години има много сериозно отстъпление от демократичните и европейски ценности, в полето на правата и свободите на гражданите и на правата и свободите на човека.“

 От ДПС заключиха, че са доволни от изборния резултат, който е показал, че ДОСТ не са им конкуренция.

- реклама -