сн. БГНЕС

ДПС няма да подкрепи внасянето на нова Конституция и Велико Народно събрание

ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция и ДПС няма да гласува за свикване на ВНС.  Това обяви председателя на движението Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро, посветено на последните политически планове в страната.

Карадайъ: Изготвеният проект е поредния удар срещу демокрацията и държавността.

„Проектът се отрича от общочовешките ценности – свобода, мир, хуманизъм, равенство. Новата конституция не отговаря на заявеното искане за рестарт“, добави лидерът на ДПС.

сн. БГНЕС

„Конституцията като основен закон засяга пряко правата и свободите на всички български граждани. Всички политически сили трябва да подходят с необходимата отговорност. Новата Конституция трябва да се приеме като нов обществен договор след сериозни дебати – спокойно, нормално и в креативно политическо време. Трябва да се чуе мнението на гражданското общество, академичните и експертните среди, разумно отговорно и достойно. Нова Конституция и промени в действащата трябва да отстраняват недостатъци в действащата и да бъдат насочени към постигане върховенството на правото и укрепване на демократичните ценности“, добави още Карадайъ.

- реклама -