Мустафа Карадайъ, ДПС, правителство, подкрепа
Снимка: БГНЕС

ДПС няма да подкрепи правителството на Кирил Петков

Първи на трибуната по време на дебатите преди гласуването на предложеното правителство се качи лидерът на ДПС и председател на ПГ на партията Мустафа Карадайъ. Той обяви, че партията му няма да подкрепи кабинета.

„Народът поиска промяна – истинска, работеща промяна, а не подмяна. Ние от ДПС искаме промяната да се случи“, каза Карадайъ.

По думите му партията винаги е била за извършване на реформи в страната и отлагането им вече е недопустимо.

„Ние от ДПС ще подкрепим решенията за благосъстояние на българските граждани – нормалност в политиката, възстановяване на демократичните устои на страната и на държавността и прекратяване на всякакви корупционни практики. Нашите избиратели гласуваха за това“, каза още Карадайъ.

Той обаче отправи и критики към досегашните служебни правителства – припомни случаите на нарушаване на конституцията и „полицейщината“ по време на предизборните кампании и в самия изборен ден.

„Ние от ДПС няма да подкрепим предложената програма, структура и състав на МС, защото не сме участвали в никакви разговори за тях. Ние ще бъдем конструктивна и опозиция и ще дадем своя принос за възстановяването на демокрацията и държавността, както и за защитата на правата и свободите на всеки български гражданин“, завърши изказването си Мустафа Карадайъ.

- реклама -