ДПС: Кирил Петков разпространи неистини, уронващи престижа на ДПС и на народния представител Пеевски

ДПС с нови критики към премиера Кирил Петков. Повод за позицията на движението е интервю на министър-председателя пред британския вестник „Обзървър“, озаглавено „Ще освободя България от корупцията“.

Ето и официалната позиция на ДПС:

В публикувано в английското издание „Обзървър“ на 20.03.2022г. интервю с българския министър-председател Кирил Петков,

последният за пореден път публично разпространи неистини и манипулации, уронващи престижа както на ДПС, така и на народния представител г-н Делян Пеевски.

ДПС изпрати остра позиция до изданието, в която заявихме, че няма да толерираме неверни и недоказани твърдения от страна на лица, заемащи отговорни постове в България,

чиято цел е единствено да дискредитират Движението за права и свободи и свързани с партията политически лица, в услуга на своите задкулисни ментори.

Наясно сме, че и тази атака спрямо ДПС е инспирирана от олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев,

който за пореден път използва политическите си говорители във властта, за да дискредитира опонентите си и същевременно,

чрез постоянни инсинуации, да скрива от обществеността прокарването на собствените си икономически интереси.

От друга страна, провалът на настоящото управление и действията на властимащите, които подмениха надеждите на хората за промяна с погазване на основни права и свободи,

с беззаконие и потъпкване на принципите на демокрацията и европейския правов ред, не може да бъде маскиран с активни медийни мероприятия и с недоказани твърдения по адрес на представителите на опозицията.

От ДПС вярваме, че обществото трябва да бъде информирано за истината и за фактите.

Вярваме също така, че медиите са призвани да търсят обективната истина, основана единствено на реални факти, и ние ще направим всичко възможно тя да бъде намерена.

Но същевременно няма да позволим каквито и да било опити за дискредитиране на политическата партия и на дългогодишно свързани с нея политически лица.

По реда на парламентарния контрол ДПС ще отправи въпроси до министър-председателя Кирил Петков относно разпространените от него неистински твърдения в „Обзървър“,

като заявяваме, че всеки опит за продължаване на тази линия на противопоставяне с ДПС или с негови народни представители от страна на българското правителство и лично от Кирил Петков,

основаващ се на неистини и манипулации, не води до нищо конструктивно, не е в интерес на българските граждани и ще среща незабавната реакция от страна на Движението за права и свободи.

Позицията на ДПС вижте ТУК.

- реклама -