ДПС

ДПС избира председател в онлайн конференция – ОБОБЩЕНИЕ

Изминалите 4 години се характеризират с ред нестабилности. Днес нашата сила ни дава самочувствието за строители на съвременна България, самочувствие да бъдем мост на толерантност на Балканите. Радетели на глобалния ред.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на днешната Х-тата Национална отчетно-изборна конференция под мотото “Свобода, единство, заедност”. Конференцията се провежда изцяло онлайн.

Карадайъ е единствената кандидатура за председател.

сн. БГНЕС

В организацията на Националната отчетно-изборна конференция са ангажирани десетки активисти от всички областни и общински центрове в страната. Х-тата Национална отчетно-изборна конференция на ДПС ще премине под мотото “Свобода, единство, заедност”.

В словото си, настоящия лидер изрази безпокойство за развитието на управлението на страната: криза в здравеопазването, състоянието на социалната сфера и на образователната система.

„Размерът на щетите за управляващите ще бъде правопорпоционален на времето до изборите. Липсата на реформи и стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение вече и извън възможностите на правителството. Недоверието на управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се на дестабилизация в страната„, не спести критики Карадайъ.

Минути след като партийния лидер отправи критики към правителството, то получи похвали от турския президент Ердоган. Той направи видеообръщение пред делегатите на националната конференция.

„Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса“, каза президентът на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Какво още каза Мустафа Карадайъ в речта си – ЧЕТЕТЕ ТУК.

Освен председател, конференцията трябва да избере и членове на Централния съвет на ДПС, който е постоянно действащият партиен орган по вземане на решения между конгресите.

Тази година Движението за права и свободи отбеляза 30 години от своето учредяване – ДПС е учредена на 4 януари 1990, а първата национална конференция, е проведена на 26 март 1990 година. На нея за председател е избран д-р Ахмед Доган, който и до днес е Почетен председател на ДПС.

Доган

Словото на Доган пред партийния елит може да видите тук.

- реклама -