Тетевен

Доживотна присъда за голям руски наркотрафикант

За първи път в Русия влезе в сила доживотна присъда за търговия с наркотици, заяви говорителката на руското МВР Ирина Волк.

Става дума за  шеф на международна банда. Неговите хора организирали канал за доставка на хероин от афганистан до Таджикистан, а след това го транзитирали през страните от Средна Азия до русия.

По думите на Волк дрогата се разпространявала чрез широко разклонена мрежа в регионите.

Още през 2017 г. Московският окръжен съд осъди Табаров на доживотна присъда. Върховният съд остави тази присъда непроменена и сега тя влезе в сила.

Други 14 лидери и членове на банди получиха от шест до 23 години.

На сметките на Табаров и неговите съучастници се водят 20 особено тежки престъпления. Повече от 696 килограма хероин са иззети.

Както подчертаха служителите по сигурността, безпрецедентната тежест на исканото наказание се свързва не само с огромните количества хероин, но и пряко с идентичността на организатора.

Табаров, когото съучастниците му наричат Шер, вече е съден за трафик на наркотици. През 2003 г. Пензенският окръжен съд на Уляновска област го осъжда на десет години затвор. По-късно, по искане на Таджикистан, той бил екстрадиран в родината си.

- реклама -