сестра

Доживотен затвор за медицинска сестра масов убиец

Американска медицинска сестра беше осъдена на доживотен затвор заради убийството на седем ветерани, на които тя е дала смъртоносни дози инсулин, докато са били под нейната грижа в болница.

„Няма обяснение и със сигурност няма оправдание“, каза съдия Томас Клеех на Рета Мейс, когато присъдата й беше наложена.

„Ти си най-лошата. Ти си чудовището, което никой не вижда, че идва.“

46-годишният Мейс се призна за виновен за седемте убийства и направен опит за убийство на осми мъж. Видяла се очи в очи за първи път с близките на жертвите си, тя не даде никакво обяснение за действията си.

„Няма дума, която мога да кажа, която може да предложи на семействата каквато и да е утеха. Мога само да кажа, че съжалявам за болката, която причиних“, каза тя.

Адвокатът й заяви, че способността й за „ясно мислене се е сринала“ поради проблеми с психичното здраве, включително посттравматичен стрес, свързан с изпращане в Ирак, както и работата й като нощна сестра в болница за ветерани от Западна Вирджиния.

Мейс призна, че е прилагала инсулин между юли 2017 г. и юни 2018 г. на тези мъже на възраст от 81 до 96 години, които не се нуждаят от него.

Хормонът, който се използва за лечение на диабет, е опасен за хора, които нямат заболяването, тъй като понижава нивото на глюкоза в кръвта и може да доведе до кома и дори смърт. Смъртта на пациентите първоначално изглеждаше естествена, но в крайна сметка лекар алармира. След това беше открито разследване и някои жертви бяха ексхумирани за аутопсия. Съпругата на един от мъжете разказа на съда за шока, който е изпитала, когато е видяла думата „убийство“, написана в доклада на медицинския експерт.

- реклама -