Костин

Доживотен затвор за Костин, който уби и скри в луксозен куфар тялото на малкия Никита

Софийският градски съд осъди Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Плотников, на доживотен затвор без право на замяна.

Такова бе и искането на прокуратурата.

Тялото на момченцето бе намерено в скъп куфар край село Пасарел през 2015 г.

По кърпа, с която било увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключи, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Герман Костин. Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон показа, че той се е намирал в района по същото време.

Смъртта на детето е настъпила вследствие на задушаване. Самият Костин тогава не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си.

Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти. Тя също бе намерена убита край Приморско.

Тялото на 35-годишната Анна бе открито разчленено, но най-вероятно то е захвърлено цяло и след това е било разкъсано от диви животни. Предполага се, че и зад нейното убийство стои Костин, но доказателства за това не бяха открити.

Разследващите предполагат, че детето е станало свидетел на смъртта на майка си. Като мотив за престъплението се смята, че руснакът е дължал на Анна голяма сума пари.

- реклама -