Снимка: NOVA NEWS

Доц. Петър Николов: Радев наруши Конституцията с подписа си и после се опита да замете следите

„Какво направи Румен Радев – наруши Конституцията с подписа си и после се опита да замете следите. Кой друг действащ президент е създал политическа партия? Става въпрос за гигантска злоупотреба. Той счупи целенасочено възможността да се направи правителство, за да има президентски избори по време на служебно правителство“. Това заяви доц. Петър Николов от Инициативния комитет на кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

Той смята, че България има нужда от нормален президент, който не взривява обществото и не ни противопоставя едни на други.

Николов коментира решението на ВАС да отмени броенето на контролните разписки от машините.

„Няма как да отнемеш възможността да има контрол върху това какво се върши и ефектът да бъде някой да реши, че изборите са по-честни“, смята той.

По думите му Рашков не спазва неутралитет, а напълно излиза извън нормалния начин на поведение на един вътрешен министър.

„Той излиза на принципа, че ще каже бомбастична глупост и после ще я опровергава. Рашков организира брутална преса върху политически лица“, каза Николов.

Според него машините за вота не са нагласени, но хора, свързани с определени политически партии имат нерегламентиран достъп до тях.

„С този вътрешен министър изборите вече са нечестни. Той не е еднакво отдалечен от всички партии“, сподели Николов.

Коментарайки на здравната тема, той припомни, че Кацаров е наричал COVID-19 „вирусче“, а сега се е хванал на политическа паневритмия.

Източник: NOVA NEWS

- реклама -