Мангъров, дебат , НОЩ, коронавирус

Доц. Мангъров: Жена ми ме напусна

„Да, жена ми ме напусна! Не живеем заедно, но нямаме развод, аз още я обичам. И тя ще ме подкрепи на изборите, както и цялото ми задружно семейство, както и възрастната ми майка, която също много обичам.“

Това сподели пред „България днес“ доц. Атанас Мангъров малко след като стана ясно, че ще влезе в партийните листи за София и Варна. Епидемиологът от 40 години е женен за Анна, двамата имат общо четири деца. Раздялата им не била свързана с изневяра или семеен проблем, а просто в липса на страст, тъй като се познават от студентските години.

„Такъв е животът! Ние се разбираме, обичаме и уважаваме като всяко семейство, но решихме, че ни е по-добре разделени на този етап“, обясни доцентът.

Оставка заради хулите на Георги Първанов към номинирания за водач на листа в АБВ доц. Атанас Мангъров полетя вчера от централата на партията в Пазарджик. Областният шеф на АБВ в града Атанас Шопов обяви, че напуска заради острите критики на основателя на партията към номинацията на доцента. „Напускам поста областен председател на АБВ, както и членството си в партията със смесени чувства. Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек – доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията“, написа в социалните мрежи Шопов. С него се заканиха да си тръгнат от формацията още членове на АБВ в Пазарджик. Основателят на партията и бивш президент Георги Първанов остро се възмути от издигането на Мангъров за депутатски пост от страна на лидера Румен Петков, тъй като подкрепял политиката на щаба, с който пък доцентът воюва от началото на пандемията. Според Шопов именно изказванията на Първанов били „капката“, която преляла чашата на търпението му. Самият Мангъров отказа да коментира ситуацията.

- реклама -