сн. БГНЕС

Доц. Атанас Мангъров, д-р Пламена Заячка и Христо Колев са водачите на листите на ПП АБВ

Доц. Атанас Мангъров, д-р Пламена Заячка и Христо Колев са водачите на листите на ПП АБВ. Имената им обяви лидерът на партията Румен Петков по време на пресконференция в неделя.

Петков коментира, че листите им за 23, 24 и 25 МИР, които утре ще бъдат регистрирани, излъчват енергия, достойнство и характер.

Водачът на 25 МИР Христо Колев посочи, че приоритетите на партията им е да се повишат доходите, да има нормален начин на живот за пенсионерите и работа за младите хора,както и младите да останат в България.

„Продължаваме и винаги ще отстояваме това наше желание младите да се приберат, а още по-добре е да можем да ги задържим тук. Ако нещата не се променят сега, един ден моите деца просто няма да имат избора дали да заминат, или да останат. Те ще трябва да заминат, защото за последните 10 години, каквото и да се каже за това управление, е малко. Те водят антибългарска политика и това го заявявам най-отговорно“, коментира Колев.

сн. БГНЕС

От думите му стана ясно, че от АБВ се борят за нов морал, за провеждането на нова политика, която да носи промяната.

„Трудно е. Няма да стане за 2 дни, но трябва да се борим. Не може да сме пасивни. Единствени от АБВ постоянно, без никакъв страх говорим за корупционните схеми на елементи от управлението. Единствено от АБВ-София постоянно правим репортажи за презастрояването, за незаконното строителство или за това, което по документи е, но реално не е законно, както изсичането на Витоша. Единствени ние искахме и искаме оставката на главния архитект на София Здравко Здравков именно заради строежа във вилната зона на Бистрица“, припомни той.

Водачът на листата заяви, че всичко, което правят е в името на България.

„Единствено ние публично оповестихме имената на прокурорите, които спряха досъдебното производство във връзка с разследването с кюлчетата със злато и 1 милион евро в резиденцията на г-н Борисов – премиер на България. Единствени ние пробваме нещо, спрямо нашите инструменти, защото когато не си в парламента и властта е много по-трудно. Въпреки това, постоянно го правим и ще продължаваме да го правим“, увери той.

Д-р Пламена Заячка, лидер на Младежката организация на ПП АБВ и водач на 24 МИР на листата на партията обяви, че сегашното управление е изправило пред фалит сектор туризъм, който има значителен принос в образуването на БВП на страната.

„Днес. след коронакризата и мерките. имаме изключителна нужда от потенциал, стратегия, експертиза, които да изведат България след здравните мерки, следват икономическите и социалните“, посочи тя.

Доц. Атанас Мангъров, който е водач на листата в 23 МИР каза, че управляващите не са се справили с последиците от епидемията, управляват кризата аматьорски и се възмути от факта, че мерките се налагат от хора, които не разбират от това, както и че не може да си обясни защо занимават обществото с пристигането на 52 8000 ваксини.

„Правителството твърди, че са се справили много добро. Много добре са се справили с медицинските резултати – те са налице, икономическите също се виждат, туристическата индустрия е с 70% надолу. Децата цяла година не ходят на училище. Тази година завърши първият випуск по медицина, които завършиха онлайн“, посочи той и предвиди, че завършилите най-вероятно ще станат лични лекари само защото те лекуват дистанционно.

По думите му нещата, които се предприемат се ръководят от „шайка дилетанти“, които неса наясно какво да правят и има чувството, че изпълняват нечии разореждания и се водят от цели, които не са медицински.

„Цялата тази нова нормалност, която се опитват да ни наложат, цялата тази история от сутрин до вечер да се съобщава колко ваксини са пристигнали, колко хора са ес ваксинирали, ще се въвеждат имунизационни паспорти“, коментира той и добави, че все още не е ясно колко време трае имунитетът, който ваксинната създава както и не е ясно този, който е ваксиниран дали ще разпространява заразата или не.

- реклама -