Кунчев, Таня Михайлова, ваксини, ваксиниране

Доц. Ангел Кунчев в опит да убеди отказали имунизация учители: Ваксината е един от начините за борба с вируса

Вирусът вече тръгна по света и трябва да вземем мерки, които могат да ни помогнат. Една от тях е именно ваксинирането.

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
Той, заедно със зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова днес са на посещение в с. Бояджик, Ямболско. Там те разговарят с учителите от местното училище, които декларираха намерението си да не се ваксинират.

В училището в село Бояджик има 25 учители и нито един от тях не е пожелал да се ваксинира.

В началото на срещата доц. Ангел Кунчев напомни на присъстващите, че изборът дали да се ваксинират е личен. Той призна, че осъзнава, че ограничителните мерки са омръзнали на хората, но това е начинът за овладяване на заразата.

Той призова всички, които се интересуват от информация за ваксините, да се обърнат към медицинските специалисти.

„За целия период не станахме свидетели на война и дано остане така. Но станахме свидетели на нещо, което преобърна света. „Европа реши да действа като едно пространство, а не като отделни държави и предварително да налее огромни средства в компании, които се заеха да правят ваксини. Тези средства са над 2 милиарда евро. Успяхме да постигнем да имаме достъп до тях и не трябва с лека ръка да пренебрегваме това. В момента на Балканите никой не прави имунизации. Тези, които сме членове на ЕС, започнахме“, обясни Ангел Кунчев.

„Няма здравна система в света, която да е достигнала такова ниво, че някой външен човек да се грижи по-добре за вашето здраве, отколкото самите вие. Мислете вие за вашето здраве“, призова той.

„Тези разговори са полезни. Нашата професия, колегите, знаят как критично да четат и сме наясно къде да намерим информация“, каза заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. „Решението и изборът човек прави сам. Когато правим един личен избор, трябва да сме наясно, че помагаме на обществото“, допълни тя.

- реклама -