сн. БГНЕС

Доц. Ангел Кунчев в Бургас: Южното ни Черноморие е чисто от коронавирус

Резултатите от мащабното имунологично изследване в Бургаска област, обхванало 2400 души, сочат, че 0,95% от жителите на региона са се срещали с коронавируса. Това обяви на брифинг в Бургас главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той, заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова е на посещение в морския град.

сн. БГНЕС

По думите му това показва, че южното ни Черноморие е чисто от коронавирус и туристите могат да се чувстват в безопасност.

„Защо направихме изследването в Бургас? Първо, защото е едно от най-прекрасните места в нашата родина и защото има много хора, които искат да пребивават в Бургас през летния сезон. Второ, защото тук има местна власт, която направи много за това през последните 3 месеца максимално да запази и населението, и бизнеса си. Целият този труд е свързан с много средства, макар че похарчената сума за направеното имунологично тестване е много разумна – под 30 000 лева“, заяви доц. Кунчев.

сн. БГНЕС

„Веднага следва въпросът: „Какво да правим оттук нататък?“ Искам да кажа, че с оглед на това, което се стремим – да предложим един по-добър продукт в сравнение с конкурентните нам страни, това, което трябва да направим, е да запазим тези резултати добри. Трябва да пазим собственото си здраве и това на нашите близки. Това става чрез трите „д“ – дезинфекция, дистанция и дисциплина. Към тях през миналата седмица добавихме и „контрол“, посочи още доц. Ангел Кунчев.

Данните от изследването и изводите, че южното Черноморие не е рискова дестинация, ще бъдат преведени на четири езика и ще се изпратят както на чуждите посланици в България, така и до българските дипломатически мисии зад граница.

- реклама -