Марко Розе, Борусия Дортмунд
Снимка: twitter.com/BlackYellow

Борусия Дортмунд уволни треньора Марко Розе

Борусия Дортмунд изненадващо обяви уволнението на треньора Марко Розе. Розе дойде преди година от Борусия Мьонхенгладбах с контракт до 2024 г. Тогава за него беше платена компенсация от 5 млн. евро.

„След сериозен анализ на сезона в четвъртък вечер, включващ Розе, Ватцке, Цорк, Кел и Замер, клубът реши да продължи напред, като пожелава на Марко Розе успех в следващите му начинания“, се казва в изявлението на Борусия. Според „Кикер“ заседанието на шефовете на клуба е продължило над три часа. И оставката на треньора дори не е трябвало да бъде обсъждана. До сряда Розе дори е работил върху новите попълнения.

Помощниците на Розе Александър Циклер и Рене Марич, както и кондиционният треньор Патрик Айбенбергер също са освободени.

„Денят не беше лесен, тъй като изпитваме уважение един към друг и продължаваме да го правим. След сезон, който беше незадоволителен по различни причини, бяхме принудени да заключим, че не постигнахме възможно най-добрите резултати“, каза президентът Ханс-Йоахим Вацке.

„Въпреки трудния сезон с много несигурности, бях убеден, че сме на прав път. По време на нашата дискусия обаче останах с впечатлението, че вече няма стопроцентово убеждение сред всички отговорни фактори. Затова в крайна сметка решихме да прекратим сътрудничеството си“, каза Розе.

Според „Кикер“ фаворит за нов треньор е Един Терзич. В момента той работи като технически директор в клуба. И беше временен треньор преди да дойде Розе.

- реклама -