Байноу-Гитънс

Борусия Дортмунд взима най-големия талант на Манчестър Сити

Борусия Дортмунд е близо до осъществяването на нова сделка с английски талант. Става въпрос за 16-годишния Джейми Байноу-Гитънс. Новината съобщи „Кикер“. Той е част от академията на Манчестър Сити, но все още няма предложение за професионален договор. Иначе играчът е ляво крило.

По подобна схема Борусия взе преди три години Джейдън Санчо. През лятото в Дортмунд дойдеи друг англичанин – 17-годишният Джъд Белингам. Той има гол и две асистенции в два мача за жълто-черните.

Във вторник Байноу-Гитънс е пристигнал в Дортмунд. Все още обаче няма официално съобщение от клуба за трансфера. Тъй като Байноу-Гитънс няма професионален договор със Сити – той е навършил 16 години само преди месец и половина, Борусия не дължи трансферна сума, а само компенсация за развитие на млад талант.

Освен това до 14-ата си година талантът е част от академията на Рединг. После той отива в Сити, но още тогава е привлякъл вниманието на скаутите на жълто-черните. „Моите треньори ми казват, че като крило трябва да забавлявам феновете. И аз се опитвам. Искам да приличам на Санчо. Но да бъда себе си“, каза през лятото Байноу-Гитънс.

Още един англичанин тренира с Борусия

През този месец на проби в Дортмунд беше още един англичанин. Става въпрос за Джошуа Айрлънд от Стоук Сити. 16-годишният Айрлънд тренира с младежите на тима. Няма да е никак чудно в скоро време и той да подшише с жълто-черните.

- реклама -