патрули магистрали сигурност безопасност

Допълнителни патрули по магистралите

Мерки за безопасност

С разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов са въведени мерки за обезпечаване на безопасността на движението по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, който включват разполагането на допълнителни патрули, съобщиха от МВР.

До 18 септември допълнителни полицейски наряди ще има в петъчните дни (в посока Бургас и Варна) и в неделните дни (в посока София). Те ще подпомагат трафика, ще реагират на сигнали за инциденти, ще обработват катастрофи и ще извършват контролна дейност.

Патрулите в помощ на Охранителна полиция и Автомобилна администрация

При необходимост на пътните полицаи ще помагат служители от състава на „Охранителна полиция. Действията се осъществяват в координация с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, както и с центровете за спешна медицинска помощ, се уточнява в съобщението.

Една от задачите на допълнителните патрули ще е да спират товарните автомобили с маса над 12 тона в часовите периоди, когато тяхното движение е забранено.

Припомняме, че с разпореждане на Агенция „Пътна инфраструктура“ се забранява движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника в петък и неделя от 1 юни до 15 септември и целогодишно за периода на официалните празници.

- реклама -