Донев към МВР: Направете възможното и невъзможното, за да се спре войната по пътищата

Донев към МВР: Направете възможното и невъзможното, за да се спре войната по пътищата.

Премиерът Гълъб Донев изрази уважението си и благодарността към всеки един служител от МВР,

за когото опазването на живота и сигурността на

българските граждани е въпрос на дълг и чест. И очерта приоритетите на МВР и правителството – войната по пътищата и организирането на честен вот. Това стана в обръщение на първото Национално съвещание на МВР.

„Вашата професия е сред онези, в които нямаш право на грешка – защото дори в дребна неточност може да постави в риск живота и здравето на много хора. Вашият професионализъм и лична амбиция да изпълнявате отговорностите ви по най-добрия начин има пряко отражение на всеки един от нас. Забелязваме обикновено пропуските.

Разчитам на вас за всички ситуация, в които органите на

реда ще бъдат на своя пост. Личното ми убеждение е, че всеки човек е ценен. Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела за пореден път човешки живот и е причинила страдание и мъка, ме изпълва с гняв, защото съм убеден, че на войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки един от нас.

Не се намираме на двете страни от магистралите в България,

заедно сме в това безумие. Настоявам да сте нетърпими към всеки, който застрашава живота и не спазва правилата за поведение. Направете възможното и невъзможното, за да може да се спре войната по пътищата“, заяви той.

Гълъб Донев също така очерта и другият приоритет пред МВР и правителството – подготовка и организация на честни и свободни избори. Той призова максимална мобилизация на местно и национално ниво, за да може да се борят с купения вот.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено