Донев: Извадихме държавата от режима на пауза

Донев: Извадихме държавата от режима на пауза. Служебното правителство заслужено си спечели оценката на правителство на действието, смята премиерът.

Продължаваме работата ни по един от основните приоритети, които си постави служебното правителство още от първия ден от встъпване на правомощията си.

Това е подготовката на проектозаконите,

които са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Подготвили сме почти целия пакет със законопроекти, свързани с второто плащане по Плана, днес предстои да разгледаме още два проекта – Закон за изменение и допълнение на Закона за правната помощ и Закона за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие.

Законопроектите зависят от избора на

председател на Народното събрание. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди началото на редовното заседание на Министерския съвет.

„Без съмнение навременното стартиране на бюджетната процедура е от първостепенна важност“, заяви той.

„Служебното правителство заслужено

си спечели оценката на правителство на действието

 – това е оценка и от вътрешните, и от международните партньори“, заяви Донев. По думите му, те са успели да извадят държавата от „режима на пауза“ за кратко време.

„Ще припомня, че не си позволихме да губим нито секунда в политически игри. Хората искат да живеят в добре уредена държава,

а не да бъдат зрители на политически спектакъл“,

коментира още служебният премиер. И допълни, че резултатите от изборите го доказват, не само с избирателната активност, но и с рекордният брой гласували с опцията „Не подкрепям никого“.

- реклама -