Донев: До 3 седмици улиците и инфраструктурата в наводнените села ще бъдат възстановени

Донев: До 3 седмици улиците и инфраструктурата в наводнените села ще бъдат възстановени.

Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села. Работи се и за връщането и на уличното осветление.

До три седмици улиците, инфраструктурата,

мостовете и деретата на реките ще бъдат почистени и възстановени. Това заяви в началото на правителственото заседание служебният премиер Гълъб Донев.

„В пострадалите от наводненията села имат нужда от хора, които да им помогнат да започнат живота си на чисто и да не газят през кал, когато влизат в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството, заедно

с областния управител на Пловдив и

кметовете продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина“, допълни той.

Премиерът заяви, че в четвъртък 400 военнослужещи с техника ще се включат допълнително към работата. В петък служители от областните и общинските администрации в Пловдив и съседните области също ще помагат в наводнените села.

„За нас е важно колкото може по-скоро да

бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както обикновено, в почивните дни ще се присъединят и доброволци от много места на страната. Благодаря на българите, които от 2 септември живеят с мъката на хората и са солидарни не само с думи, но и с действията си. Всяко усилие за изправяне е крачка към възвръщане на нормалността“, допълни Донев.

Правителството ще отпусне 200 хил. литра вода от Държавния резерв за пострадалите села в Карловско.

- реклама -