Столична община Коледна елха запалване отлагане

Дончо Барбалов, зам.-кмет на София: 19 млн. лв. по-малко са приходите за март

„23 милиона лева по-малко е корекцията на бюджета Столична община.“ Това заяви в сутрешния блок на БТВ зам.-кметът по финанси и здравеопазване на София Дончо Барбалов .

„19 милиона лева са по-малко приходите към Столична община за март т.г. Очакваме да има втора актуализация на бюджета – през есента. След лятото ще знаем загубите от кризата“, каза още той.

„Над 1 милион лева са загубите на приходите от разрешителни за строителства. Има загуби, които не могат да се наваксат. Общината няма да се откаже от проекти, свързани с образователна инфраструктура, вътрешния ринг на града и метрото. Това, което ще се опитаме да направим, е да разсрочим тези инвестиционни проекти във времето. Тази година няма да инвестираме в цветя, ще използваме миналогодишните. Средствата на Столична община ще се разпределят по приоритет“, разкри Барбалов.

По-малкото такси за детските градини няма да спрат ремонтите в тях.

„Очакваме спад от 4 милиона лева от такси за детски градини – това са приходи, които няма как да наваксаме. Въпреки това строителството на детски градини няма да спира. И към момента четири сгради се ремонтират“, заяви зам.-кметът на София.

„Един от най-засегнатите сектори е транспорта. Към средата на май месец ще имаме 9 млн. лв. загуби“, допълни Барбалов.

„Изследвахме хората от социалния патронаж, както и голяма група шофьори от градския транспорт. 3 многопрофилни болници в София имат отделения за болни от коронавирус. До дни и Пета градска болница ще има такова отделение“

- реклама -