Дончев: Няма нито един икономически показател, който да не е в прогрес

Последните години няма нито един икономически показател на държавата, който да не е в прогрес. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ

Когато поемаш отговорност за управлението са важни намеренията и резултатите. Днес не се притеснявам да говоря за резултатите – тях можем да ги мерим във всичко.

Последните години няма нито един икономически показател на държавата, който да не е в прогрес. Това се дължи на българския бизнес, но и на другите неща, породени от управлението, поясни той. Въпреки това – България може повече.

Следваме пакета утвърдени политики – развиваме инфраструктурата, поддържаме ниска данъчна тежест

Защото българският бизнес има нужда да се развива, работим държавата да се оттегля от местата ,където е влязла повече. Но , примерно, в образованието тя трябва да влезе повече – фокусът на усилията ни в момента е на входа на системата, подчерта Дончев. Продължаваме политиките на модернизация на страната – не само в областта на образованието, но и на мерките за повишаване на икономическия растеж – единственият път към богатството е да произвеждаме и продаваме повече, посочи вицепремиерът. Той обърна внимание и на по-сигурната среда, за гаранциите за сигурна и работеща съдебна система, за връщането на справедливостта сред хората, а и за необходимата политическа среда, където да се формират правилните послания.

Ние живеем със самочувствието, че в тази зала е събран най-добрият отбор – и най-сложното – умението да правиш политики, но ако те не са съчетани с доверие, няма как да стане. Другите могат да си позволят да бъркат, ние не можем, другите могат да си позволят днес да са едни, утре – други, ние – не, можем да се стремим само да бъдем себе си, защото не се срамуваме от всичко, което сме направили, посочи Дончев. Ние не мислим само за днес, защото мислим и за утрешния и следващия ден, защото тук ще живеят децата ни, заключи Дончев.

Тук можете да гледате ВИДЕО от конгреса

- реклама -