Томислав Дончев избори, избирателна комисия административно обслужване

Дончев: Наредих проверка на проекта за Ларгото (ВИДЕО)

Подписах писмо до управляващия орган, до одиторите, до дирекция „Национален фонд“ в Министерство на финансите, че искам проектът за Ларгото да бъде проверен – всички разходи, документация и проверка на място, за да видим дали в него има нередности. Това каза зам.-министър председателят Томислав Дончев преди да бъде изслушан от парламентарната комисия по европейските фондове.

Дончев подчерта, че не работи лековато и не може да се довери само на твърденията, които Елена Йончева от БСП изнесе и увери, че отговорните институции ще си свършат работата.

„Политическият ми коментар. В тази система, където има много пари, които трябва да се разходват в полза на обществото винаги е имало опити за натиск. Въпрос на мъжкарско поведение е да не им се поддаваш. Много не ми се иска, парламентът да участва в тези форми на натиск“, подчерта зам.-министър председателят.

На журналистически въпрос, че министърът на културата Боил Банов е отрекъл да е искал опрощаване на 700 000 лв., Дончев каза, че Банов е показал документи с подпис на министъра тогава, искова молба до съда да бъдат търсени въпросните пари като неустойка от фирмата.

„Това изключва всякаква хипотеза някой да е бил корумпиран. Щом гониш някой в съда и търсиш да си прибереш неустойката, как може, образно да си в завера с него“, заяви Дончев и добави, че скоро ще стане ясно дали има нещо нередно в този проект.

- реклама -