Тръмп Мей визита Великобритания

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Американският президент Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли тази година.

Това съобщиха официално от Белия дом.

Така най-накрая приключва сагата по въпроса кога Тръмп ще посети най-близкия съюзник на САЩ.


„Президентът на Съединените щати ще посети Великобритания на 13 юли и ще проведе двустранни разговори с министър-председателя Тереза Мей по време на посещението си, а по-нататъшни подробности ще бъдат представени своевременно“, се казва в изявление на говорител на Даунинг стрийт.


В Белия дом прессекретарят Сара Сандърс потвърди за визитата.

Пътуването няма да представлява „държавното посещение“. Нещо,  което премиерът Мей тържествено обяви преди повече от година от Белия дом.

Като първият чуждестранен лидер, който посети Тръмп след встъпването му в длъжност, Май се надяваше, че визитата ще спомогне за укрепването на специалните отношения между САЩ и Великобритания в момент на несигурност.


Оттогава насам напрежението между двете страни нараства, включително критиките на Тръмп за кмета на Лондон, съобщенията му за бомбардировки в Лондон, пише в коментара си CNN.


Вместо това, междинната спирка на Тръмп ще бъде категоризирана като „работно посещение“, без изтънчени демонстрации като парад на кон или държавна вечеря в Бъкингамския дворец.

Напълно делово, срещата ще включва срещи с Мей и нейните помощници, които са готови да започнат преговори за ново търговско споразумение със САЩ, доста съществен въпрос в светлината на приближаващото се излизане на Великобританияот Европейския съюз.

- реклама -