Доналд Тръмп подписа новия план за помощ заради COVID-19 на стойност 500 милиарда долара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес нов план за помощ на стойност близо 500 милиарда долара за подкрепа на икономиката, пострадала тежко от рестрикциите, наложени заради епидемията от коронавируса.

„Това е добра новина за малките предприятия и добра новина за работниците“, каза президентът на церемонията в Овалния кабинет на Белия дом за подписването на текста, приет от Конгреса.

Пакетът ще зареди с още 483 милиарда долара държавни средства най-голямата световна икономика.

По-голямата част от парите, които следват отпускане на спасителен фонд от 2,2 милиона долара, влязъл в сила през март, ще отидат за малкия бизнес.

Безработицата се разрази, тъй като голяма част от нацията излезе под карантина, за да се спре разпространението на вируса, което отне над 50 000 живота в цялата страна от февруари.

Новият пакет осигурява 320 милиарда долара за малкия бизнес, който да държи вратите му отворени и да плаща на работниците си, след като първоначалните 349 милиарда долара от Програма за защита на заплатите бяха източени само за две седмици.

Новото финансиране осигурява също 75 милиарда долара за болници, 25 милиарда долара за тестове за вируса и 60 милиарда долара за заеми и субсидии за възстановяване при бедствия.

- реклама -