Доналд Тръмп официално откри кампанията си за втори мандат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално откри кампанията си за втори мандат на президентските избори през 2020 г. Той обеща да запази Америка велика.

„Официално откривам кампанията си за втори мандат“, заяви републиканецът пред близо 20 000 свои привърженици, събрали се в спортна зала в Орландо, щата Флорида.

Тръмп призова:

„Ако искате да приключите с тази корумпирана система веднъж завинаги, елате на 3 ноември и гласувайте, гласувайте, гласувайте“.

Напомняйки за победата си на президентските избори през 2016 г., Тръмп заяви: „Един път го направихме и сега ще го повторим. И този път ще доведем нещата до край“.

Събралите се в залата освиркваха всяко споменаване на „фалшивите новини“, Хилари Клинтън, Барака Обама или разследването на специални прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори от 2016 г., „Още четири години! Още четири години!“, скандриха придъвжениците на Тръмп.

Още в началото на речта си президентът похвали доброто състояние на американската икономика.

„Нашата страна напредва, процъфтява, сега е в пълен растеж, лети към нови невероятни върхове“, каза Тръмп. „Целият свят завижда на нашата икономика, която е може би най-добрата икономика в историята на страната ни“, добави той под бурните овации на привърженици си в зала „Амуей център“.

Тръмп обрисува критично бъдеще на Америка ако загуби изборите

В речта си Тръмп обвини критиците си в „неамериканско поведение“ и уверявайки тълпата, че демократите „искат да ви унищожат, искат да унищожат нашата страната такава, каквато я познаваме“. По думите на Тръмп, демократите ще се опитат да легализират мигрантите, влизащи през южната граница, за да могат те да гласуват и да засилят политическата база на Демократическата партия. Президентът се оплака, че е бил „изложен на атаки още от първите дни“ на управлението си от „медии, съобщаващи фалшиви новини“ и „незаконен лов на вещици“.

Тръмп обеща през втория си мандат САЩ да се справят с болистетие рак и СПИН и да подготвят пътя за изпращане на американци на Марс.

Съпругата на президента, Мелания Тръмп, заяви по време на митинга „Аз се гордея с всичко, което моят съпруг направи от името на американския народ за толкова кратко време“. Тя увери, че е очарована от идеята да бъде Първата дама още шест години.

- реклама -