Тръмп фалшиви новини журналисти телевизия

Доналд Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Американският президент Доналд Тръмп огласи носителите на спорните „награди за фалшиви новини“.

След продължил няколко дни съспенс, Тръмп най-сетне публикува в любимото си средство за комуникация – Туитър – линк към списъка с „наградените“ на официалния сайт на Републиканската партия, предаде БТА.

Няколко часа по-рано двама сенатори от собствения му лагер разкритикуваха остро непрестанните му нападки срещу медиите.

Интересът към списъка с „лауреатите“ беше толкова голям, че минути след поста на Тръмп в Туитър, сайтът на републиканците блокира.

2017-та беше година на настървена пристрастност, на непочтено медийно отразяване и на безсрамни фалшиви новини. Проучванията показаха, че над 90 процента от информацията за президента Тръмп в медиите е негативна, се чете във встъплението към списъка, включващ телевизия CNN, в. „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“ – обичайни мишени на милиардера.

В списъка фигурират също телевизия ABC, сп. „Тайм“ и „Нюзуик“. Сюжети на телевизия CNN заемат четири от единадесетте места в списъка на Тръмп, отбелязва ТАСС.

Сред удостоените е не журналист, а носителят на Нобелова награда за икономика за 2008 г. и автор на статии за „Ню Йорк таймс“ Пол Кругман, който „в деня на съкрушителната историческа победа на президента Тръмп каза, че икономиката никога няма да е съвземе“, докато днес САЩ са в цъфтящо икономическо здраве.

В списъка присъства и смущаващата грешка на журналист ветеран от телевизия ABC, Брайън Рос, който беше отстранен за четири седмици, след като погрешно съобщи, че Тръмп е инструктирал съветника си Майкъл Флин да се свърже с емисари на Кремъл преди избирането си през ноември 2016 г.

Веднага след публикуването на списъка, Тръмп написа в Туитър второ, по-положително послание: „Като изключим изопаченото и непочтено медийно отразяване, има и много чудесни журналисти, които уважавам, и много ДОБРИ НОВИНИ, с които американците могат да се гордеят!“.

J,

 

- реклама -